Žloutky utřeme s cukrem, postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mléko, olej, mleté mandle a vanilkový cukr. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce jej vmícháme do těsta. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyššími okraji, poklademe vypeckovanými švestkami řeznou stranou nahoru, švestky pocukrujeme skořicovým cukrem, posypeme drobenkou a ve vyhřáté troubě na 180° upečeme asi třičtvrtě hodiny dorůžova.
Drobenka: 5 lžic hladké mouky smícháme se 2 lžícemi moučkového cukru a 50g změklého másla, rukou promícháme tak, až se bude drobit mezi prsty.
Levandule lékařská – Lavandula
angustifolia - půvabná
rostlina známá pro svou nezaměnitelnou vůni a léčivé účinky, k nimž
se využívá celá nadzemní část rostliny. Původní domovinou levandule je středomoří, má jistý nádech...
zobrazit článek